www.alejandroziegler.com

22/2 Workshop för musiker/musikstuderande
kl.18-21 på Kulturhuset Oceanen.
23/2 Konsert på Rökeriet i Strömstad.
24/2 Popcornfestivalen samt milonga på Oceanen senare på kvällen.
 

Alejandro Ziegler är en av Buenos Aires främsta tangopianister i dag och har spelat med flera av legenderna från den argentinska tangons guldålder. Med sin kvartett framför han dels tango ur olika epoker i olika stil och dels egen nykomponerad musik. På repertoaren finns såväl traditionalisterna Pugliese, Di Sarli och Troilo som tangoförnyaren Astor Piazzolla vid sidan om det egna materialet.

Alejandro Ziegler Quartet är på en omfattande Europaturné och gör ett tredagarsbesök i Sverige för att ge två konserter, en milonga för de danssugna och en workshop för tangosugna musiker.

Astro Rocco – violin
Matias Rubino – bandoneon
Lautaro Guida – kontrabas
Alejandro Ziegler – piano, komposition

 

   


 

Catti Brandelius bor och verkar i Stockholm. Hon är född och uppvuxen i Gävle. Brandelius är utbildad på Konstfack 97-00 och på Kungliga Konsthögskolan 07-09 där hon var specialelev för Marie-Louise Ekman och projektelev på den grafiska avdelningen. Fotografi var hennes ursprungliga uttryckssätt, men hon arbetar blandat med bla teckning, video, popmusik, screentryck, poesi och steppdans.

1991-2991 var Catti medlem i popgruppen Doktor Kosmos under artistnamnet Miss Universum. Hennes roll i bandet var doasångerska. Efter ett tag började den kostymen kännas för trång och hon började göra performance på egen hand och hennes alterego Miss Universum laddades med en mer feministisk agenda. Sedan Miss Universum har hon åkt runt som föreläsare på ämnet "vem äger kunskap", framträtt som Evert Taube och som den bittra countrysångerskan Red Cloud Carter. Vad hon kommer att göra på Popcorn återstår att se.

www.cattibrandelius.se


26/2 Lagerhuset

   

 

En musikalisk resa med experimentell musik av Tape och stillbilder tagna i Tokyo, St Petersburg, Barcelona, Milano och Buenos Aires. Densen betyder elledning på japanska.

Regissören Anna Linder är född 1967 i Storuman. Sedan 1990 har hon medverkat i en mängd olika kulturevenemang runt om i världen som producent, curator och konstnär, för såväl utställningar, konserter och filmvisningar. Hennes filmer och videos har visats på bland annat ICA i London, Tribeca Film Festival i New York, Moderna Museet och Historiska Museet i Stockholm, Arsenal Cinema i Berlin med flera. Hösten 2009 och våren 2010 tar hon en magister i ljudkonst vid Dramatiska Institutet och EMS i Stockholm.

Speltid: 7 minuter

www.annalinder.se

Speldag 24, 26/2 Lagerhuset

   

 

En skuggteater om kärlek och sorg med Flickan, Fågeln och Döden. Filmen hade urpremiär 2009 och har sedan dess spelats på filmfestivaler runtom i hela världen.

Filmskapare: Johannes Nyholm

Speltid: 8min 30 sek.

www.johannesnyholm.se

24, 25, 26/2 Lagerhuset

 

   
 

Född i Brooklyn, New York. Bor numera i Sverige. Genom hennes västindiska rötter (jamaica, trinidad, panama) så fanns reggae musiken alltid där, men det var först 2008 som Etzia spelade in sina första låtar, som kom med på samlings skivan Partillo´s Högre Standard. Sedan dess har Etzia fortsatt skriva o spela in på löpande band. Hon har jobbat med artister så som Governor Andy, Papa Dee, Jr Eric och Kapten Röd. 

Influenserna är många och sträcker sej mellan allt från reggae till pop, hip hop och electro. Fastän hennes karriär just kommit igång så har Etzia fått bra respons och uppmärksamhet från både media och publik. 
Nu jobbar Etzia på sitt första album...

Etzia – sång och toast
Miss Anthrax – dj

www.myspace.com/etziamusic

26/2 Lagerhuset

   

 

Jenny Willén är en människa med olika saker i bagaget: En mängd sånger, beställningar på körmusik, teatermusik, tidningskrönikor... och lite till. Hon har blivit känd och erkänd främst genom jazzgruppen Jenny Willén Kvartett. Kvartetten, som till göteborgspublikens besvikelse upplöstes 2005, hann spela in två skivor (Zebra Art Records).

På senare år har Jenny samarbetat med konstmusikensemblen Göteborgs kammarsolister. Hon har även arbetat med projektet my heart beats; slow.
Utgiven musik kan avlyssnas på Spotify. Utgiven körmusik finns på Bo Ejeby Förlag respektive Gehrmans Musikförlag.

www.myspace.com/jennywillen
www.jennywillen.se


26/2 Lagerhuset

   

 

Ett smakprov ur poesi- och dragspelsföreställningen ”Vem gråter för Jemma Blomhoff”, av och med musikern Anna Gustavsson, poeterna Linn Hansén och Lina Ekdahl?

Överröstar dragspelet tallskogen? Vem bäddar för grindvalarna? Är det synd om människorna? Vad längtar verkstadsindustrin efter?

Medverkande:
Lina Ekdahl
Anna Gustavsson
Linn HansÉn

   


www.myspace.com/johannanordstrom
www.fixerecords.com
 

Nysläppt från Göteborg/Berlin-baserade Fixe Records, tacklar Nordström stundens sanning med avig soul och kubanska pianogrooves. Hon packade väskan full med mikrofoner och tog sina låtar till Havanna, Berlin, Cap Verde och Göteborg och bjöd in de lokala stjärnorna i studion. I deras kök, parker, hotellrum och i ett snickeri spelade hon in sitt debutalbum, True or Not. Nu hör du henne med liveband i ett sväng som inte liknar något annat från göteborgsscenen.

Johanna NordstrÖm – sång, piano
Jonatan Ahlbom – tuba
Anna Roxenholt – saxofon, kör
Erik Dahl – trombon,kör
Otis SandsjÖ – trummor
Emanuel Svensson – trummor
Petter WÄstberg – bas

26/2 Lagerhuset

   

 

Skatan Sikelej träffar Ormen ifrån Nicaragua som har tappat sin långa fina svans. När alla hjälps åt är Ormen snart hel igen och vi kan dansa med honom i djungeln. Vi hjälper också Sikelej som har så mycket att göra, firar födelsedag som man gör i Ryssland och bakar världens största pirog!

Anna Heikkinen – sång, gitarr
Livet Nord – fiol, sång
Camilla ÅstrÖm – dragspel, sång

www.mcv.se/karavaj


27/2 Oceanen – Familjepopcorn

   
 

Skådespelare, rödfärgare, filatelist, vissångare, poet och scenpersonlighet med rötterna i Sörmland.

K-G Malm rör till både tårar och skratt med sina fantastiska historier som först till synes handlar om alldagliga ting. Men så vrider han på historien och får åhöraren att tänka om och se saker ur ett annat perspektiv. Inte sällan med ett drag av surrealism. Att leva med en röst som låter som en tuta, att vilja plåga sig själv som fakir eller att drömma om att en dag kunna försörja sig som rörmokare istället för att behöva ta välbetalda jobb som poet eller bildkonstnär är några av ämnena KG Malm berättar om.

KG Malm har en mängd TV- och teaterproduktioner bakom sig, t.ex. ”Zozo” och ”Gökuret” och har turnerat runt i hela landet som vissångare. I maj 2010 släpper han ett dubbelalbum med texter, dikter och monologer på Kakafon Records.

24/2 Lagerhuset

 

   
 

Kiriaki Christoforidis är berättare med rötterna i Grekland, stammen i Göteborg och grenarna i hela världen.
Hennes sagor handlar om relationer, vänskap, rättvisa och andra stora frågor i livet. Dramatik och humor är ledstjärnor och hon berättar gärna myter ur den grekiska mytologin. Om de gamla gudarna, om hjältarna, nymferna och satyrerna. Om sagorna och sin publik säger hon "Det spelar ingen roll hur gamla sagorna är; vi känner igen oss. Det spelar ingen roll hur gamla vi själva är, sagorna slutar inte trollbinda oss."

www.thestory.nu

27/2 Oceanen – Familjepopcorn

 

 

   

 

Kontinenten är en duo som består av multimusikern Leo Berger och poeten Frithiof Andersson. Tillsammans framför de sin säregna kombination av poesi och musik och kallar det för Talmusik. Hittills har de släppt två egenproducerade skivor. Debuten Talmusik (2007) och Live i Fabriken (2008). För närvarande spelar de in sin tredje skiva som de planerar att släppa under våren 2011.

Senast sågs de på Babel i Malmö och nu har turen kommit till ett hjärtligt återbesök på Popcornfestivalen i Göteborg.

Leo Berger – multiinstrumentalist
Frithiof Andersson – ord

www.myspace.com/pangaeanslost

24/2 lagerhuset

   

 

Kortfilmen Las Palmas, skapad av Johannes Nyholm, vann i år Göteborg International Film Festivals prestigefyllda kortfilmspris Startsladden.

Juryns motivering lyder: ”Startsladden 2011 går till en tragikomisk film i en galen värld som känns otäckt bekant. En genial hybrid av Sällskapsresan och Easy Rider som går rakt in i våra hjärtan.”

Filmen handlar om Marja, en medelålders svensk charterturist som inte behärskar det sociala spelet på solsemestern. Det som gör filmen väldigt speciell är att Marja spelas av Johannes Nyholms ettåriga dotter medan hennes motspelare är marionettdockor.

Speltid: 14 minuter

Lagerhuset 25/2 cirka 18.30

   
 

Leidi Misterie är drömsk, melankolisk electronica. Med inspiration av ambient, IDM och folktronica skapar de ett ljudlandskap utifrån tanken att musik ska vara vacker, göra ont och vara sann mot hjärtat. ”Vi möts i ett hav av delay, reverb och repetitiva melodislingor.”

Medverkande:
Jennie Boije af GennÄs – sång, synt, beats
Fredrik Nilsson – bas
Jonathan Larsson – dragspel
Sarah Schmidt – visuals

www.leidimisterie.com


26/2 Lagerhuset

   
www.longkalsong.com
 

När mössen är sjösjuka och Robotapans batteri är slut, kanske man ska fråga sig om inte djuren skulle behöva semester? Åtminstone Bibi Bi, behöver en paus. Och Kapten som tappat sitt träben. Varför klär älgarna ut sig till får och getter? Robin Hood var egentligen en nyckelpiga. Eller är det verkligen så? Vi tar ett djupt andetag, sen är allt som vanligt igen. Kanske.

Gruppen LongKalsong är musikerna Tompa & Mackan, alias Tomas Edelgård och Marcus Sigvardsson. Som vanligt bjuder de på underfundiga och trallvänliga låtar som tilltalar både barn och vuxna. De blandar och ger från sina tre skivor och under hela föreställningen bjuds barnen i publiken in att sjunga med och röra sig till låtar som Älg Blues, Nyckelpigaliga och Robotapa.

I mer än fem år har de spelat och sjungit för barn på bland annat skolor, barnsjukhus, bibliotek, på Skansen, i folkparkerna och i Lattjo Lajban i TV4.

Tomas EdelgÅrd: sång, snorkel, dragspel, simfot, hjälm
Marcus Sigvardsson: gitarr, sång

27/2 Oceanen – Familjepopcorn

   


www.lucasstark.se
 

Lucas Stark är en gänglig Sörmlänning i förskingringen, och tillika en av Sveriges flitigast turnerande visartister. Starka tolkningar, en uppskattad scennärvaro och nyskapande arrangemang har gjort honom till en uppskattad akt på festivaler och konsertscener i Sverige och Norden. På Popcornfestivalen framför han material från sitt senaste album "Strejk i Paradiset – Lucas Stark sjunger Joe Hill". Med sig på scen har han sitt eget dream-team av Sveriges gungigaste musiker. På scen utlovas en blandning av blues, jazz, country, rock, wienervals och svensk folkpark!

Bernt Andersson – dragspel, munspel och piano
Marcus Svensson – slidegitarr och dobro
Daniel Wejdin – kontrabas
Peter Gran – jazzburk, banjo och mandolin
MÅrten Magnefors – trummor

25/2 Lagerhuset

   


www.myspace.com/lyxing
 

"Få känner till Kinas rika och mångfaldiga folkmusiktradition. Som ett svar på detta finns Lü Xing; en grupp som stigit fram redo att plantera ny mark inom världsmusiken. Vilande på tusenåriga melodier och texter från olika geografiska områden i Kina ger detta unga band sin egen tolkning av dess musik, med qinspelaren Xiaogang Zeng i spetsen. Med naturmusik från bergen, hästfolkets Mongoliet, och minimalistisk improvisation är detta något unikt som aldrig tidigare hörts i världsmusiksverige. Här ges en försmak på framtiden och Lü Xing, som betyder just resa, visar vägen."

Xiaogang Zeng – Qin, gitarr, sång
Ellinor Fritz – Fiol
Daniel Henriksson – Gitarr
Johan Hjalmarsson – slagverk

   


www.danviktor.com
www.malinfoxdal.com

26/2 Lunchkonsert 13.30 på Mölnlycke kulturhus
26/2 Lagerhuset
 

Visartisten Dan Viktor och sångerskan & folkmusikern Malin Foxdal träffades för första gången i somras på tåget från Urkult-festivalen där de båda medverkat. Tåget var på väg till huvudstaden och de hade således en hel del tid att fördriva tillsammans. Det visade sig inte vara några problem alls och snart var restaurangvagnen förvandlad till ett skönt galet jam till stor glädje för alla inblandade! Långt innan de klivit av tåget var det bestämt att det helt enkelt måste bli en fortsättning på det spontana samarbetet! Under sin turné i vår uppträder de på Popcornfestivalen i Göteborg.

Viktor och Foxdal är, på många sätt, två ganska omaka artister, men som ändå har rötterna i samma mylla och framförallt delar spelglädjen, närvaron och kärleken till musiken. Tillsammans gör de Dan Andersson, Gillian Welch, Cornelis och givetvis sina egna låtar framförda i en salig röra toppat med skön storytelling. Räkna med en fantastiskt svängig kväll med stor nerv och hög mysfaktor! Hjärtligt välkomna!

Dan Viktor – sång, gitarr
Malin Foxdal – sång, oktavmandolin, gitarr

   

 

Häng med Markatta på en svindlande resa. Gamla och nya sånger, magiska hemligheter och rysliga berättelser.

Markatta Musikteater har sedan starten 1991 producerat ett dussintal föreställningar för barn i olika åldrar med musik, teater och dans och turnérat i Sverige och Norge. De har gjort flera radioproduktioner och släppt tre rosade album och dessutom haft Göteborgs Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorketer och Kungliga Filharmonin som ackompanjatörer på sina konserthusföreställningar!

Ingrid BrÄnnström
Sanna KÄllman
Lotta SjÖlin Cederblom


www.markatta.net

27/2 Oceanen – Familjepopcorn

   

 

Martin Nurmi uppträder med helt unik och högst underlig stand up predikan. 

Nurmis alter ego ”Guds Clown” predikar irrande läror, galna profetior och serverar den rena och klara sanningen. För svarta får och andra undrande. På Popcornfestivalen är Martin Nurmi både konferencier och dyker upp som ”Guds Clown”. Allt kan hända. Kom med mirakelförvantan!

Martin Nurmi är även fredagskvällens conferencier.

www.gudsclown.se

25/2 Lagerhuset

   


myspace.com/mobilemamajazzband
mobilemama.se

24/2 Lagerhuset
 

Göteborgsbandet Mobile Mama Jazz Band spelar en swing som fungerar både konsertant eller som festmusik. Stilen är inspirerad av 30- och 40-talsswingen, som den kunde låta på ett ballroom i Kansas City eller New York.

Medlemmarna hittar man annars i konstellationer som till exempel Den fule, Janne Ersson Big Band, Bohuslän Big Band, Mess, Östblocket, Mysto's Hot Lips eller med artister som Ulrika Nätterdal, Dan Viktor, Gunnar Källström, Maher Cissoko m.fl. m.fl.

Låtarna är bra, har alltid varit bra, och förtjänar att göras på allvar och musikaliskt helgjutet, men alltid med glimten i ögat! Denna inställning gav oss publikens pris vid Classic Jazz Göteborgs Jazztävling 2007.

Ni kommer att få höra ett hårdsvängande band med trumpet, saxofon och klarinett, trombon, piano, kontrabas och trummor. Glöm inte dansskorna!

Klas Nilsson – sång och trumpet
Andreas Hall – saxofon och klarinett
Marcus Ahlberg – trombon
Per Johansson – piano
Stefan Bergman – bas
Fredrik HamrÅ – trummor

   
 

Musik som låter som den musik Truffaut hade gjort om han levt idag. Om han hade gjort musik. Om han hade bott i skogen och gjort musik. Om han hade bott i en stuga i skogen och gjort musik. Som en tavla. Om han hade bott i en liten stuga i skogen, man skymtar hans rygg i fönstret, med en sjö i bakgrunden och en sol på väg ner och i vänstra hörnet rätt långt borta en björn som smiter förbi. Om han hade gjort musik. Och om nån hade hört det.

Tobias SondÉn – cello, sång m. m.
Joel WÄstberg – trummor, sång m. m.


26/2 Lagerhuset

   


hoobrecords.com/westsidestory 

25/2 Lagerhuset
 

SVENSKA JAZZPERSONLIGHETER I TIDERNAS GÄNGBRÅK

Svenska jazztrion MUSICMUSICMUSIC med fem egna plattor i bagaget har gjort gemensam sak med sveriges mesta och bästa jazzsångerska Lina Nyberg och tolkat sina favoritlåtar ur West Side Story! Plattan kom i novermber och mottogs av pressen med ord som "Bättre än så här kan det inte göras" och "Årets höjdarplatta". Maria, Tonight, I feel pretty och de andra låtarna har fått ny skrud. Fokus har satts på den ofta förbisedda svärtan som finns i musikalen, en av få från den här tiden som inte har ett lyckligt slut. Maria först får och sen mister brutalt sin Tony... 

I alla roller: 
Lina Nyberg – sång
Fabian Kallerdahl – piano
Michael Edlund – trummor
Josef Kallerdahl – bas

   
 

My tolkar sig själv. Musiken kan även beskrivas som John Barry, Frank Zappa och Joni Mitchel på Mardi Gras.
Hon skriver episka texter om hämnd, kärlek och sinnessjukdom.

De är ett rart 7-mannaband från Göteborg som ämnar svänga så sanslöst att alla tappar brallorna men ingen bryr sig.

My EngstrÖm-Renman – sång
Mats Eriksson – gitarr
Magnus BergstrÖm – bas
MÅrten Magnefors – trummor
Matti Ollikainen – piano
Joakim Rolandsson – altsax, basklarinett
Stefan Sandberg – tenorsax klarinett

25/2 Lagerhuset

   


www.thenilsberg.com

25/2 Lagerhuset
 

Namnet Nils Berg har de senaste åren varit synonymt med nytänkande och kreativitet inom svensk jazz. Med det uppmärksammade bandet The Stoner och utmärkelsen "Jazz i Sverige" i ryggen har han fått den största uppmärksamhet någon kan få i landet, men han fortsätter ändå oförtrutet att välja nya vägar. Den nya orkestern Cinemascope är tre musiker och en projektor. Över, bredvid och bakom bandet projiceras YouTube-videos varvat med exklusiva inspelningar av gästande artister, och tillsammans med filmerna skapas något av det mest fascinerande det här landet har just nu.

Christopher Cantillo - trummor
Josef Kallerdahl - bas
Nils Berg - basklarinett/tenorsax/video

   

 

New Found Land är bandet som växte från en viskande duo till ett av Sveriges mest dynamiska liveband. Tuba som bas, massiva syntar, ylande blås, gitarrdist och femstämmig kör. Och Anna Roxenholts röst sen… Låt dig beröras av texterna eller fångas av den spännande ljudbilden.

Aktuella med albumet The Bell.

Anna Roxenholt – sång, sax, slv
Moritz Lieberkühn – git, kör
Edvin Nahlin – synth, kör
Alexander Simm – git, kör
Jonatan Ahlbom – tuba
MÅrten Magnefors – trummor

www.new-found-land.se

24/2 Lagerhuset

   

 

Ola Sandström är en modern visartist med ett underhållande program. Berättandet står i centrum och musiken är gitarristisk, svängig och fri, från Tango till Nick Drake. Materialet är egenkomponerat eller nytolkat. För sina egna visor har han bl.a. mottagit Olle Adolphsons stipendium och STIM stipendium. Ola har även tonsatt Tomas Tranströmer och översatt L. Cohen till svenska vilket man kunnat lyssna till i P2 under hösten.
 
www.myspace.com/olasandstrom
www.olasandstrom.se


26/2 Lagerhuset

   

 

Artist: Oh Harry
Regi: Hector Projector

www.myspace.com/ohharryswe
www.ohharry.com 

   


ZigZag – vocals, guitar
Donk – vocals, guitar
Sinkdog – guitar, FX
Geb – bass guitar, vocals,
Waco – synths, samples, vocals,
Jungan – drums

myspace.com/thephantombandpage

phantomband.co.uk

facebook.com/pages/The-Phantom-Band/8615489533

24/2 Lagerhuset


 

The Phantom Band is a Glasgow-based sextet formed in 2005/6 as a social gathering of friends (all of whom recent incomers to the city of Glasgow), rather than a band with ambitions of the critical acclaim they were to later receive for debut album Checkmate Savage in 2009 and, more recently, it's much applauded follow-up The Wants.

The Phantom Band were not always known by this name- early performances saw them appear under many different guises, including Robert Louis Stevenson, Robert Redford, Tower of Girls and Les Crazee Boyz, as a way of experimenting with their live sound and erasing their history at will, before eventually settling upon the name that friends and followers of the band had begun referring to them as- The Phantom Band. Just as they became known as The Phantom Band, in 2007, they released a single, Throwing Bones, on London's Trial & Error Records, but were signed up by renowned Scottish Independent Label Chemikal Underground on the day of it's release.

”Unfurling like a Midwest cult proclaiming their warped practices to be harbingers of rock 'n' roll excess, it's hard to believe these chaps are from Scotland. Imagine Alabama 3 jamming with Battles and you are getting warm. 'Burial Sounds' is as chilling as the muffled scrape of wet earth being piled onto your freshly-nailed coffin lid” – Clash Magazine

”The lightness of touch that The Phantom Band display in combining styles will be familiar to any fans of The Beta Band, and like Steve Mason and co., TPB have a knack of making other bands look very ordinary indeed.” – Culture Deluxe

”[a] Peter Buck-endorsed Glaswegian sextet... [an] unlikely but utterly triumphant and epic melding of Can and Stereolab with Bonnie 'Prince' Billy...” – Timeout

 

   


 

Bjuder på en musikalisk enkvinns-kabaré ni sällan skådat. Med sin sång, sitt dragspel, kollegan Roland (en röd, kaxig synt) och assistans av div. udda instrument, ibland även publiken. Visst vibrerar det av tangotoner, både från de finska skogarna och argentinska hamnarna, men hon gör inte bara tango!

Hon gör smöriga sånger - vackra sånger – knäppa sånger - italienska slagdängor - helt okända låtar - Carmen på dragspel - musikaliska skämt - spelar på såg - spelar på sig själv - delar ut rosor- bjuder in publiken...

Bodil Bendixon – sång, dragspel, synt, såg, hjälm...

www.tangotanten.se


25/2 Lagerhuset

   
 

Termik är dansaren/koreografen Teresia Björk och musikern/kompositören Mikael Godée. Sedan 2007 har duon turnérat såväl i Sverige som utomlands, senast på Broadway i New York. ”Skugga” som är duons senaste föreställning handlar om livets olika skeenden och skörheten i att vara vid liv. Allvar och humor blandas i form av musik, koreografi och ljud.

Teresia BjÖrk – dans/koreografi
Mikael GodÉe – musiker, saxofoner, ljudmaskiner, komposition

www.teresiabjork.com
www.gac.se/mikael

25/2 Lagerhuset

   

 

The Naima Train är ett enmannaprojekt som började som mjuka electrobeats i en hemmastudio och numera mest spelas live på scen i en lite annorlunda anda. Låtarna är brutalt ärliga och blödiga och framförs med hjälp av Loopstation, elgitarr och kroppsljud. Senaste året har The Naima Train bland annat spelat förband och kompat ingen mindre än Imogen Heap, samt vunnit Musik Direkt, vilket resulterade i att hon fick spela och jamma i Tanzania.

Maria NystrÖm – Sång, gitarr, loopar, beats m. m.


www.myspace.com/thenaimatrain


24/2 Lagerhuset

   


Jens Friis Hansen – sång
PÄr Moberg – saxofon
Tobias Allvin – gitarr och bozouki
Edin Bahtijaragic – dragspel
Jonatan Aisen – trummor
Jonatan Ahlbom – tuba
Andreas RudenÅ – fiol


26/2 Lagerhuset
 

Tummel är ett sju-mannaband som spelar huvudsakligen egenkomponerad musik, men med de musikaliska rötterna i olika former av musik från öst; Balkan, klezmer, orientaliskt m m. Gruppen har spelat mycket i hela Sverige och även turnerat i Danmark, Storbritannien, Finland, Tyskland, Estland, Slovenien och Italien. Gruppen har tidigare släppt två instrumentala skivor; "OY!" (2001) och "Transit" (2004), och i april 2009 släppte gruppen sin tredje skiva med nya medlemmen sångaren Jens Friis-Hansen. Men det är ändå som "live-band"som TUMMEL är som allra starkast. Oavsett om de spelar på ett judiskt bröllop, en kammarmusikfestival, en rockklubb eller i aulan på mellanstadiet i Knäckebrödhult, så är det mycket sällan de misslyckas med att på publiken att dansa.

Tummel representerade Sverige vid World Expo 2000 i Hannover, har gjort "Veckans konsert"i SVT, spelat live i Danmarks Radio och Estnisk TV, medverkat vid Fyrverkerikonsert i Dalhalla, samt spelats på otaliga radiostationer världen över. Tummel förenar virtuositet med energi och 110 % närvaro och utlevelse.

www.tummel.nu

 

   


24/2 Lagerhuset
 

Filmen Tyrolen Lever är ett samarbete mellan pedagogen och konstnären Agneta Råhlin och filmaren och konstnären Åskar Lilja. De har gjort en dokumentärfilm om människor som möts i samband med konserter och evenemang i den "nya" folkparken Tyrolen I Blädinge utanför Alvesta i Småland under sommaren 2010. I samarbetet ingår Växjö Konsthall och Smålands Musikarkiv.

Filmen premiärvisades på Växjö konsthall på kulturnatten i Växjö den 29 januari 2011. Senaste visningen var den 23 februari på Kafé de Luxe Doclounge.

   


www.myspace.com/vonthord

24/2 Lagerhuset
 

Von Thord är ett unikt tvåmannaband som enbart med hjälp av en cello och en kontrabas suddar ut begreppet genre, stil och förväntat sound. De använder sina instrument på ett unikt sätt och svänger som ett partyband på tio personer. Musiken är inte klassisk, inte jazz, inte rock eller världsmusik, utan allt på en och samma gång i vild mix där lyssnaren aldrig veta vad som kommer härnäst!

Duon har uppträtt i alla tänkbara sammanhang; från krävande högstadieungdomar eller luttrade fängelsekunder till glassiga event med etablerade artister som Charlotte Perelli, Mikael Samuelsson och Margaretha Bengtson eller för kungen och drottningen i stadshuset. Det spelar egentligen ingen roll vem det än är - von Thord ruskar om alla!

DaviD WerthÉn – kontrabas
Johannes Bergion – cello

Gäst:
Lotta Wilk – sång

   
 

MYSK Indisk Dans & Magisk Teater i samarbete med World Dance Company ger en förkortad version av den charmiga och lustfyllda Bollywoodföreställningen Chamma Chamma.


www.worlddancecompany.se


26/2 Lagerhuset


 

   

 

”Med vår flamenco vill vi drabba andra så som flamencon har drabbat oss. I flamencon upplever vi intensitet, heta känslor, sensualism, humor, kraft, nerv, närvaro och starka kontraster. Från ödesmättad stillhet till extatisk festglädje.”

Flamenco en Marcha har ett kompromisslöst eget uttryck med svarta toner, en sanslös energi och ”lite skit under naglarna”.

Inspirationen hämtas framförallt från Jerez de la Frontera, sherrystaden i sydvästra Andalusien med sin renodlade flamencotradition.

Magnus Stedman – gitarr
Jesper Åkerberg – sång
Eva Milich – dans

   

 

Namnet Agrin betyder "Eld/eldig" på kurdiska, något som väl sammanfatttar musiken detta band bjuder på. Efter otaliga spelningar på de flesta ställen i Gbg, medverkan i EM-festligheterna 2006, workshops på skolor i Sthlm, festivaler mm, har Agrin gjort sig ett namn på världsmusikscenen och deras mix av Kurdisk, Turkisk och Romsk musik har smält samman till ett eget sound som garanterar extas på dansgolvet!

Pedram Shahlai – fiol
Jonathan Larsson – dragspel
Ruhi-Deniz Erdogan – trumpet
Otis SandsjÖ – sax
Mazdak Khosradi – elbas
Ferhat Deniz-Fors – darbuka/davul
Anton Engblom – trummor

www.agrin.se
www.myspace.com/agrinswe
   
 

Aire Flamenco gör traditionell flamenco med ett starkt personligt uttryck. Dansen står ofta i centrum, men utan att göra avkall på de genomarbetade musikaliska kompositionerna.

Gruppen Aire Flamenco bildades 2002, och har hunnit etablera sig som en av nordens mest seriösa och framgångsrika flamencogrupper.

La Martina - dans
Marianne Holmboe - sång
Emil Pernblad - gitarr

www.casaflamenca.se

   

 

Anders Augustsson och Chris Montgomery hade sommaren 2008 ett magiskt möte i bastun på quality spa hotel som resulterade i beslutet att de skulle spela musik tillsammans. Resultatet av detta är AggesiveMusic som har världspremiär
här på Pocornfestivalen och kommer att framföra egenkomponerad musik som förhoppningsvis får er att både dansa, skratta och gråta.

Anders Augustsson – gitarr
Chris Montgomery – trummor
Daniel Wejdin – bas
Martin Hall – klaviatur

    

Ove Haugen, norrman som sedan tjugo år har drivit svenskt växelbruk som komiker, krönikör, poet och radioröst.

Anci Hjulström, sångerska, skådespelerska och musikregissör av en mängd gränsöverskridande möten mellan musik och teater, t ex GSO. Amanda, Zenit, AncioSimon, m fl.

Karin Johansson, musiker och låtskrivare som engageras flitigt på musik- och teaterscenen, bl a Konradband, Migrän painkiller music.

Anci HjulstrÖm – sång, viola
Ove Haugen – röst, texter
Karin Johansson – piano, kompositioner

   
 

Vem vann idol 1653? Vilken låt var årets sommarplåga, vad dansades det till framåt gryningen och vad nynnades det på i duschen? Arden Quartet & Sam vet! På tidstrogna stråkinstrument och cembalo spelar ensemblen hits från en svunnen tid, komponerade av dåtidens superstjärnor, missförstådda konstnärssjälar och till och med av drottningens egen låtskrivare. Arden Quartet bjuder in till en resa genom mörker och ljus, och i sensträngarnas varma klangvärld berör och förför ensemblen vilket tillfruset vinterhjärta som helst.

Sophia Larsdotter - barockviolin
Sara Uneback - barockviolin
Elin Sydhagen - barockviola
Ingrid Andersson - barockcello
Samuel BjÖrkman - cembalo

www.myspace.com/ardenquartet

   
 

Dan Viktor Andersson från byn Gullvalla i norra Västmanlands djupa tajga, är en av våra stora visartister och låtskrivare. Hans mycket originella sceniska utspel i kombination med det egna materialet fascinerar och hänför en allt större publik för varje år. Dan Viktor har gett ut 6 skivor i eget namn och producerat ett dussintal plattor åt allehanda artister. Han har mottagit det prestigefyllda Fred Åkerström-priset för sina sceniska prestationer och nyskapande visdiktning, Ted Gärdestad-stipendiet, Skap-stipendium, Stim-stipendium etc, varit grammis-nominerad, gjort ca 200 spelningar om året sedan år 2000, och blivit beskriven som en visans Charlie Chaplin.

www.danviktor.com
www.myspace.com/danviktor
www.mcv.se/dan_viktor


Lyssna på "Ett rus" 

   
 

Glimtar ur den idel rosade succéföreställningen Kabarét Kent som spelats på Teater Aftonstjärnan.

”I över fyrtio år har jag levt med Kents texter. Under otaliga framträdanden har jag läst hans dikter och sjungit hans sånger. Och alltid, alltid har det fyllt mig med livsmod och glädje. För vredens skull, för kärlekens skull. För hans verbala lustmord på alla översittare och giribukar. För hans aldrig sviktande solidaritet med de utsatta. Så läs hans dikter. Sjung hans visor och ballader. Låt inte hans röst tystna. Gläds och förundras.”

Så skrev Maria Hörnelius i boken »Kent Andersson: visor, dikter, ballader« utgiven av förlaget Tre Böcker. Nu återfinns en del av texterna och dikterna i boken utgivet på skiva.

Maria HÖrnelius – Sång
Bernt Andersson – Dragspel
Kjell Jansson – Bas

   
 

Flamenco en Marcha är en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper. Gruppens främsta kännetecken är ett ovanligt stilrent flamencosound och ett kompromisslöst eget uttryck med smattrande klackar, rivig gitarr, svarta toner och en sanslös energi. De har också en unik förmåga att involvera publiken i en avspänd gemenskap. Inspirationen hämtas framförallt från Jerez de la Frontera, sherrystaden i sydvästra Andalusien med sin renodlade flamencotradition.

     ”Med vår flamenco vill vi drabba andra så som flamencon drabbar oss. I flamenco upplever vi intensitet, heta känslor, sensualism, humor, kraft, nerv, närvaro och starka kontraster. Från ödesmättad stillhet till extatisk festglädje.”

     Flamenco En Marcha bildades år 2000 och har sedan dess, genom hundratals spelningar för väldigt varierad publik, svetsats samman artistiskt och musikaliskt och hittat ett gemensamt kraftfullt uttryck. Kärngruppen består av Eva Milich, Sybille Bronder och Magnus ”Manco” Stedman som även driver dansskolan World Dance Company i Göteborg. De samarbetar ofta med andra artister.

Eva ”La Eva” Milich – dans
Magnus ”Manco” Stedman – gitarr
Sybille ”La Salaita” Bronder – dans
Ellen Pontara – sång

www.marcha.nu
www.mcv.se/flamenco_en_marcha

   

 

"Whale Valley" av och med Butohdansare Frauke. Produktion Hirame Artorganisation 2009.

Smycken av Tanja Malo.

Butoh är en scenisk danskonst som utvecklades av dansaren och koreografen Tatsumi Hijikata (1928-1986) i
efterkrigstidens Japan. Det ursprungliga namnet Ankoku Butoh betyder "mörkrets dans".

Öppenhet för att befinna sig i och arbeta med den subtila energin i människokroppen, förmågan att utnyttja tidens
formbarhet och kraften i det groteska är grundläggande för butohn.

2008 gjorde Frauke en kritikerrosad turné i Sydafrika med uppsättningen av VOID. Efter föreställningen i Johannesburg skrev Adrienne Sichel i The Star Tonight, 26 Augusti 2008:
Frauke is an immensely powerful, daring artist with an exceptional capacity to create equisitely mesmerising theatre"


Frauke, Caroline Lundblad, har en dansteaterexamen (2002) från Laban Centre i London. Hon har studerat butoh i Japan med Min Tanaka samt i Sverige med SU-EN. Hon har en omfattande bakgrund som dansare i butohdansuppsättningar i Sverige.


www.frauke.se

   

 

Friends of the Tiger började med Lindha Kallerdahls små, starka och vibrerande idéer från kammarpianot i Haga. Snart axlade hon elbasen och tillsammans med Joel Wästberg – trummor,  Martin Öhman – trummor, Klabbe Hörngren – piano, Thomas Gunillasson – gitarr, Carl Svensson- gitarr har hon skapade ett helgjutet band. Enkel, tydlig och koncentrerad musik som känns mest som rock, men med en frihet och attityd som är helt genrelös och som dessutom präglas kraftigt av musikernas personliga utryck. 


Lindha Kallerdahl
– vocals, bass and composer
Joel WÄstberg – drums
Martin Öhman – drums
Klas-Henrik HÖrngren – piano
Thomas Gunillasson – guitar
Carl Svensson – guitar

www.myspace.com/friendsofthetiger

   
 

Martin Nurmi presenterar SKAPERI med stor glädje. Under sitt alter ego som Guds Clown bjuds det på fullständigt förryckt stand up predikan. Dessa egensinnga predikningar liknar inte något annat och är omöjliga att förstå eller analysera, trots att allvarliga försök har gjorts. Guds Clown tyder tidens tecken, spår ditt år och kommer med irrande läror och svårtydda drömmar. Det utlovas sång direkt från hjärtat, hisnande liknelser och rött läppstift. Guds Clown är tragikomisk, förvirrad och djupt berörande.

www.gudsclown.se

   


 

Japonica spelar euforiskt lycklig pop med vemodiga undertoner och texter som berör. Recensenter har dragit paralleller till bland andra Tegan and Sara, The Ark, Queen och Kate Nash. I höstas släppte hon singeln I´m so much better och just nu spelar Japonica in musik till kommande album men gör paus från studion en stund för att gästa Popcorn.

Lina Holm – sång, kompositör
Anders Augustsson – gitarr, sång
John LÖnnmyr – piano, sång
Jacob Öhrvall – bas
Christian Nilsson – trummor


www.myspace.com/linaholm
www.mcv.se/japonica

   

 

På en svindlande färd tar Johanna Nordström oss till alla världens hörn i en och samma låt.

Ett par steg längre än hemmabatiken och salsakursen. Varitekänsla, soul, galen baile-funk varieras med smärtsamt raka ballader.

Johanna Nordström – piano, melodika och röst
Anna Roxenholt – saxofon och kör

www.myspace.com/johannanordstrom

   

 

Teatermusiker och kompositör, sångare och gitarrist. Välkänd från Quarttango, Cerro Esperanza Band m. m. Har nyligen varit i sin hemstad Valparaiso i Chile och gjort musik till teaterföreställningen "Yo conocí a Violeta Parra …. pero no estoy segura" och håller på med musiken till "Vem vakar över oss" på Borås Stadsteater.

Jorge Alcaide – gitarr, sång

www.myspace.com/kokealcaide

   


Erika Alexandersson – sång, harmonium
Josef Kallerdahl – bas, sång

www.josefocherika.com
www.myspace.com/josefocherika

Lyssna på "And I Still Blush" 

 

Duon Josef och Erika, kända för sina intima och fängslande framträdanden, presenterade under hösetn 2007 sitt andra album ”Small small small small sounds”. Skivan grammisnominerades och fick ett strålande mottagande av publik och media. Duons första skiva ”Wallpaper stories” från 2005 utnämndes av Svenska Dagbladet till en av årets bästa skivor. Josef och Erika har under några år turnerat regelbundet i Sverige och övriga Norden samt gjort enstaka spelningar i Europa och New York.

Josef och Erikas musik står med ena benet i indie och singer/songwriter traditionen och det andra i den moderna improvisationsmusiken. Någonstans där emellan skapar de en originell musik där berättelserna står i fokus, inramade av minimalistiska arrangemang med stämsång, harmonium, handklapp och sparsmakade inslag av live elektronik.

Josef och Erika bildades för sju år sedan i Göteborg men bor och verkar idag i Stockholm och turnerar i Sverige och utomlands med en rad olika band. Erika spelar bl.a med impro/liveelektronik-bandet THE MOTH samt sitt eget band THUS:OWLS. Josef är del av den kritikerrosade Göteborgstrion MUSICMUSICMUSIC, New Tango Orquesta samt en av grundarna till HOOB Records.

   

 

Kaja får benen att spritta av danslust, hjärtat att värka och sinnet att röras.

Med stor kärlek för klezmer och annan östeuropeisk folkmusik tar Kaja genren steget vidare med sina kompositioner och ger den nytt liv. Själfullt och utan att förlora kontakten med det musikaliska ursprunget tillåter sig dessa tre unga musiker att experimentera och pröva nya vägar. Trions sound och spelstil bottnar naturligt i medlemmarnas erfarenheter av bl.a. tango, svensk folkmusik, jazz, visa, country, rumänsk folkmusik och klassisk musik. De flirtar med ett kammarmusikaliskt uttryck men låter de folkmusikaliska influenserna få bestå som fundament.
   Trion bildades 2005 då samtliga medlemmar också spelade i bandet Kultiration. På turnéerna med Kultiration började Daniel, Camilla och Livet att spela traditionell klezmer bakom scenen i väntan på soundcheck. Repertoiren växte och ersattes så småning om av allt fler egna låtar och trion Kaja föddes.
   Kaja har turnérat i Sverige och i Tyskland och spelat på caféer, konserthus, teatrar, kulturhus, dansscener, folk-/världsmusikfestivaler, jazzklubbar, skolor och mycket mer.

2007 släpptes debutalbumet Krackel på bolaget Famous on the Moon Records.

 
  Camilla ÅstrÖm – dragspel
Livet Nord – violin
Daniel Wejdin – kontrabas
   
 

Skådespelare, rödfärgare, filatelist, vissångare, poet och scenpersonlighet med rötterna i Sörmland.

KG Malm rör till både tårar och skratt med sina fantastiska historier som först till synes handlar om alldagliga ting. Men så vrider han på historien och får åhöraren att tänka om och se saker ur ett annat perspektiv. Inte sällan med ett visst drag av surrealism. Att leva med en röst som låter som en tuta, att vilja plåga sig själv som fakir eller att drömma om att en dag kunna försörja sig som rörmokare istället för att behöva ta välbetalda jobb som poet eller bildkonstnär är några av ämnena KG Malm berättar om.

KG Malm har en mängd TV- och teaterproduktioner bakom sig, t.ex. “Zozo” och “Gökuret” och har turnerat runt i hela landet som vissångare. I höstas var han aktuell med soloföreställningen ”Bättre utan hund” som Allikateatern satte upp. ”Ett kongenialiskt geni” stod det att läsa i recensionerna i GP. Han sammanställer just nu en diktsamling som kommer att släppas under 2009.

   
 

Lena Frilund är regissör, sångerska och performancekonstnär.

I Lenas värld suddas gränserna mellan text, ljud, musik, sång, rörelse och genrer ut, och hon blandar glatt t.ex. pop med konstmusik, elektornik och Shakespeare.

Glorious Nonsens är ett röstbaserat performancecollage baserat på tre
existerande verk, där nonsenstexter blandas med röstimprovisation, och där uttrycket, inte de faktiska orden, står i centrum.

Lena Frilund – röst

www.lenafrilund.com

 

   


Lucas Stark – sång, gitarr
Leo Berger – elorgel, tramporgel, dragspel, kör
Livet Nord – fiol, kör
Sven Appel – kontrabas, kör
Daniel Pettersson – trummor, kör


www.bruksorkestern.se
www.myspace.com/bruksorkestern
www.mcv.se/lucas_stark

 

Berättar de sanna historierna från den tid då de stora segelfartygen seglade, järnvägarna byggdes och man kunde få fem liter brännvin för två höns.

Har en repertoar bestående av kända och okända skillingtryck och visor ur den Nordiska vistraditionen. Sjömansvisor, rallarvisor, visor om mord, kärlek och historiska händelser. De strävar efter att bygga vidare på en gammal tradition, men samtidigt klä visorna i en ny musikalisk dräkt. Arrangemangen spänner från traditionella visframföranden till mer elektrifierade tongångar där influenser från rock, country, reggae och andra musikstilar kan anas. Gruppen använder lekfullt dessa influenser, men låter berättandet och historierna stå i centrum. De har spelat tillsammans sedan 2006 och har ca 70 konserter bakom sig.
   
Efter debuten med skivan ”Skillingtryck & andra otidsenligheter” på skivbolaget Eld Records i mars 2007 har gruppen uppmärksammats mycket i pressen och fått fina recensioner för skivan och sina liveframträdanden. De har förutom intervjuer och spelningar för t.ex. P2 och TV4 också under våren och sommaren spelats flitigt på P4-stationerna runt om i landet.

Just nu spelar gruppen in sitt andra album på temat sjömansvisor som släpps senare i vår.

   


Lyssna på Sketch 1 
 

"Seven Peace Orchestra har precis släppt sin debutskiva. Musiken är påhittad av trumslagaren Martin Öhman och kan närmast beskrivas som fredjazz. Den för tankarna till såväl klassisk kammarmusik som till energisk fri improvisation. Seven Peace Orchestra står för frihet, jämlikhet och rättvisa för alla människor!"

Emil Strandberg – trumpet
Lisen Rylander – saxofoner och klarinetter
Thomas Backman – saxofoner och klartinetter
Emma Nordlund – cello
Magnus BergstrÖm – kontrabas
Martin Hall – piano, tramporgel
Martin Öhman – trummor, kompositioner

www.myspace.com/martinohman

   
 

Från Berlin kommer Mo Baresi, singer/songwriter med gitarr och kappsäck innehållandes ömsom kärleksfulla ömsom ironiskt underfundiga betraktelser, gamla punkdrömmar, lite 1800-talsromantik samt ett par samhällskängor.

Mo Baresi – sång och gitarr

www.myspace.com/mobaresi

   My EngstrÖm Renman – sång
Mats Eriksson – gitarr
Johannes Lundberg – bas
Mårten Magnefors – trummorwww.mymy.se
www2.tripnet.se/~orca
www.myspace.com/
matsgunnarerikssonyahoose

 

My, Mats, Mårten och Johannes tar med sina egna sånger. Lätt och ljust genom gitarr, kontrabas och sång. Inte för starkt för magen.

Skrivet om My i samband med skivsläppet ABDOMINOUS (Footprint Records): "En fullständigt strålande debut av en ny och mycket spännande röst på den svenska musikscenen. My säger själv att hon älskar Beatles, John Barry, Dr John, Joe Cockers 70-tal och New Orleans-gung, och att hon strävat efter att uppnå ett massivt sväng med finess och humor. Det har hon sannerligen lyckats med… Mitt favoritspår är helt lysande ”Enough” och jag längtar verkligen tills jag får möjlighet att höra My och hennes elvamannaband live." – Nils Ågren

Mats Eriksson spelar i olika genrer så som jazz, blues, soul, folk, visa m. m. Har spelat, turnérat och gjort cd-inspelningar ihop med olika artister/band/musiker framför allt från Göteborg. Daniel Lemma, Jenny Willén, Jaqee, Mo Blues, Emrik Larsson, Stone Funkers, Dan Viktor, Gunnar Eriksson och hans körer och musiker, Anders Jormin, Stefan Forsén, Harald Svensson och Gunnar Lindgren m. fl.

Mårten Magnefors har gått på Skurups jazzlinje. Han har en egen kvartett men också varit verksam i ett flertal band. Han har bland annat spelat med Jan Stringholm, My's 11-mannaorkester, Samuraj Cities, Dolving Band, Before you die..., Kaustik, Unholy, Hypergod, Henryk Lipp & Freddie Wadling, Dan Viktor, Marianne Holmboe och många fler.

Johannes Lundberg leder gruppen Splint. Han har också spelat med t. ex. Susi Hyldgaard, Magnus Nyström trio,
Turbulens, Joakim Milder, Harald Svenssons Priming Orchestra, Billy Cobham m.m. Johannes spelar även med trion
Yoleeyo på sista Popcornkvällen.

   
 

Upplev mystikens Indien. Fångas av Odissins graciösa rörelser och kraftfulla rytmer, en dans som förvandlar de praktfulla tempelskulpturerna till liv!
 
Odissi Company:
Anette Pooja
Annelie Reneesh Holmqvist
Stina BotÉn
Maria Hallberg


   
 

Fredagsångest och måndagslycka.
Hemkommenhet och bortlängtan.
Skärgårdsdepression och innerstadsromantik.

Med Göteborg som geografiskt, musikaliskt och känslomässigt utgångsläge hittar Karl Krook och Anna Roxenholt en ny stadsdel. Likt kolonisatörer tar de det nya landet i anspråk och brukar det ivrigt och ömt. De planterar sina medhavda frön och grödor: självplockade gitarrer, frigående saxofoner, trasig stämsång och tonåriga synthklubbsnätter. I jorden blandas allt till något nytt. De första plantorna börjar kika fram och javisst, nu hör vi musiken...

Anna Roxenholt - sång, saxofon
Karl Krook - gitarr, sång


www.mcv.se/new_found_land

www.myspace.com/ournewfoundland

   
 

Olivia Bergdahl är född -89 och svensk mästare i Poetry Slam 2007. Hon var första kvinna att vinna SM under 2000-talet och just nu Sveriges mest erfarna tonårspoet. Olivia har rest land och rike runt och rör både kulturtanter och unga män till skratt och tårar. Hon bjuder på djupsinniga metaforer och billiga ordvitsar, med sikte på att berätta precis om den verklighet hon lever i – en verklighet fylld av kampsånger, allsångspoesi, blödande ångesthjärtan och flygande enhörningar.

Hösten 2007 kom hennes debutdiktsamling Demo ut på Carlsson Bokförlag, och våren 2008 tog hon hem fjärdeplatsen i VM i Poetry Slam. Under 2008 har hon även gjort ett samarbete med Musik i Väst som resulterade i den omsusade Olivias Poesiorkester – dikt och en stråkkvartett i en salig blandning. Förutom det har hon även samarbetat med en mängd andra musiker och scenkonstnärer av olika slag under åren som har gått i rampljuset.

 

www.oliviabergdahl.se

 

   
 

Pangaeans Lost är en duo bestående av multimusikern Leo Berger (orgel) och estradpoeten Frithiof Andersson (tal). Tillsammans framför de sin poesi och musik som pendlar mellan melankoli, uppror och framtidstro. Detta kallar de för Talmusik. Under hösten 2007 släpptes den egenproducerade EPn med namnet Talmusik. De har sedan starten varit flitigt bokade och har nu släppt sina andra skiva, inspelad live.

Frithiof Andersson är poeten som har gjort sig ett namn som estradör genom Poetry Slam och på Göteborgs kulturscener. Han har även setts en hel del på scener runt om i landet. Frithiof har kallats huspoet på både Göteborgs Stadsbibliotek och Göteborgs Stadsmuseum. Han knep dessutom 2007 titeln svensk mästare i ljudpoesi under SM i Poetry Slam.
 
Leo Berger har många strängar på sin lyra. Som soloartist och multiinstrumentalist släppte han sin debutplatta "Höst igen" på bolaget Eld Records. Han är en flitigt anlitad musiker och även organist, dragspelare och saxofonist i bandet Lucas Stark & Bruksorkestern.

Lyssna på "Vetenskap" 

   
 

www.leoberger.se
www.myspace.com/leobergerxpj

www.myspace.com/pangaeanslost

   
 

Svenska Mästarna I old time & Bluegrass spelar hillbilly country musik som du aldrig hört den live I Sverige förut.
Rockridge Brothers har spelat på de största old time festivalerna i USA och de minsta pubbarna i Sverige sedan 2002.

”Som om ett knippe bluegrass och folkmusiklåtar flytt från Appalacherna, smugglat sig själva över Atlanten, spolats upp på den Svenska stranden i en gammal kaffeburk och därefter plockats upp av en lokal samling punkare, rockers och folkmusik-geeks. Osannolikt svängigt!” – Så recenserades bröderna av download.com efter 50.000 nedladdningar.

Rockridge Brothers släpper 2007 sin andra platta ”Rockridge Hollerin’”

Pontus Juth – kontrabas
Peter FrÖvik – gitarr
Ralf Fredblad – fiol
Kristian Herner – banjo

   
 

TIMELINE – Projekt med text, musik, arr av Sarah Riedel, tidigare konserter på bl.a Nefertiti och Teater Studio Lederman. Musik i gränslandet jazz/pop, med avvägda klanger och sirliga melodier. Vackert och stökigt om vartannat, närvarande musik som inte vill försvinna i bruset. Sarah Riedel sjunger med en lågmäld intensitet, orden kryper under huden och når lyssnaren med en absolut exakthet, musiken lever och kompositionerna strävar hela tiden lekfullt framåt. När tillfällen ges förgylls TIMELINE av en stråkkvartett; vilken ytterligare lyfter fram arrangemangens personlighet och lyster!

Sarah Riedel – sång
Klas-Henrik HÖrngren – piano/synth
Alexander Simm – gitarr
Viktor Skokic – bas
Martin Öhman – trummor

www.myspace.com/iamsarahriedel

"/.../ Med Sarahs röst är det så här, den låter som sprungen rakt ur en talröst, enkel, oforcerad, omanierad, men alls inte banal eller slapp. Med kärna och karaktär. Med en underbar språkbehandling. Hon kom till världen för att sjunga jazz på svenska. /.../ Hon kan gå hur långt som helst." Gunilla Brodrej, Expressen, 2008-10-02

"/.../ Mot den Bakgrunden avtecknas Sarah Riedels personliga sång där lyriken förhöjs av en dröjande sångteknik. /.../Sarah Riedels sång behåller sin innerliga kärvhet i en spänningsladdad samklang som blottlägger lyrikens valörer." Magnus Eriksson, SvD, 2008-10-03

"/.../ Kombinationen Sarahs ljuva, klara röst - hon kan konsten att texta, åhöraren uppfattar vartenda ord och stavelse - och de följsamma tonerna, fungerar till fullo. Stämningen under konserten blev oerhört tät och gripande. Det var länge sedan jag upplevde en publik, som så tyst och andäktigt lyssnade på musiker och sångare. /.../ Den här klart lysande konserten gav mersmak." Tore Ljungberg, GP, 2008-09-29

Sarah Riedel går sitt sista år på Högskolan för scen och musik i Göteborg; Individuell musiker med inriktning sång och komposition. Parallellt med studierna flitigt engagerad som frilans i olika sammanhang, vilket innebär en bred repertoar innefattande såväl barnvisor som fri improvisation. Solist med bl.a. Malmö symfonikerna, Stockholms filharmonikers blåsarkvintett och Erik Erikssons kammarkör. Skivaktuell hösten 2008 med Grammisnominerade Hemligheter på vägen ( www.footprintrecords.com) - tonsatt svensk poesi i kammarjazzformat, samt 2009 med TIMELINE. Hon belönades med Sten A Ohlssons kulturstipendium 2008. www.stenastiftelsen.se

   

 

Röst, harpa, dragspel. Sköna, sköra klanger du aldrig hört förut! Sore harmonics framför drömska poplåtar skrivna och arrangerade av Sara Nilsson, sång och harpa. Camilla Åström spelar dragspel. Duon uppstod när de två vännerna äntligen började musicera tillsammans under våren 2008, efter flera år av planerande och längtansfulla suckar, men utan tid och möjlighet att förverkliga... Det sägs ju att man blir tilldelad en harpa när man kommer till himlen, och ett dragspel – när man kommer till helvetet! Vi har vågat oss på att försöka förena dessa två världar. Och visst är musiken både himmelskt ljuv och glödande. Men framför allt handlar Sore harmonics om det finstilta, om det svävande, om de små rörelserna och det drömska avskalade, som uppstår mellan rösten och den sällan hörda instrumentkombinationen. Det handlar om det förvånande och befriande enkla i dessa sköra, ömma klanger.

Sara Nilsson – sång, harpa och komposition
Camilla Åström – dragspel

www.saranilsson.se

   

 

FrÅn Bangalore i Indien kommer Sumana Prasad som slagit sig ihop med tre svenska musiker för att kombinera klassisk och folklig indisk musik med element från många andra stilar. Lekfullt och nyfiket.

Sumana Prasad – Sång
Lars Rosengren – Tablas och Cajun
Oskar Reuter – Dobro
Arvid KÄstel – Piano


   

 

Trio Samara består av den palestinske oudspelaren Ahmad Al-Khatib, basisten Stefan Bergman och saxofonisten Sten Källman. Trio Samaras Repertoar utgörs av både modern och traditionell musik från Mellanöstern och Norden. Blandningen av arabisk och nordisk stilkänsla präglar gruppens uttryck som varierar mellan kraftfull och spröd, mellan dansant och meditativ. Den arabiska lutan, oud, omfamnar och utmanar saxen och basen i denna mästerliga trio.

Ahmad Al Khatib – oud
Stefan Bergman – bas
Sten KÄllman – saxofon   www.myspace.com/vidyalise

Lyssna på "Hopin' for Love" 
 

Vackra, fantasifulla, rörande mystiska, sånger och improvisationer! Röster, trombon gitarrer, speldosor, och rhodespiano.

     Vidya är en sångerska med stort musikaliskt och känslomässigt register, med spontana funderingar som inte lämnar någon oberörd!
     Markus är en gränsöverskrivande musikant med humor och uttrycksfullhet. Förödande vackra och fula trombonmelodier och improvisationer i världsklass!
     André är en i varje stund nyskapande gitarrist som med sin tekniska briljans och sina klangvärldar tar lyssnaren med på hissnande ballongfärder!

Vidya/Liselotte Sundberg
sång, rhodespiano, gitarr
Markus Ahlberg – sång, trombon
AndrÉ Burström – gitarr

    

Ny musik i gränsländerna mellan improvisationsmusik / electronica / jazz / pop av tre starka personligheter…

johan bjÖrklund
leder grupperna mess och brownouts. har spelat med t.ex staffan mossenmark, :nu, änglaspel, zara tellander, jacob karlzon, jojje wadenius, göteborgs kammarkör m.m

johannes lundberg
leder gruppen splint. har spelat med t.ex susi hyldgaard, magnus nyström trio, turbulens, joakim milder, harald svenssons priming orchestra, billy cobham m.m

lisen rylander
ena halvan av midaircondo och ledare i gruppen splendor. har spelat med cirkus cirkör, anders jormin, lina nyberg, mess, daniel lemma, zara tellander m.m

johan bjÖrklund – trummor/elektronik
lisen rylander – saxofon/elektronik/röst
johannes lundberg – bas/elektronik/röst

    

Några gamla och några nya låtar i nya kläder. Tillsammans med Ulf Dernevik ges ett smakprov på hur pågående inspelningar med Åsa låter – helt utan pålägg.

Åsa har funnits på scener i musik- och teatersammanhang i Göteborg sedan 1993. Många har säkert också hört och sett henne i SR- och SVT-produktioner genom åren. Låtarna är ett av resultaten från hennes bejublade soloföreställningar från andra halvan av 90-talet. Låtar skrivna i samarbete m Mats Berglund och musiker som Johan Johansson, Stefan Sandberg, Tommy Sahlin m fl. Nu i nya kläder med nya människor i studion som t ex Ulf Dernevik – The Tension, Alliansen m fl.

Med glimrande, känslosamt gitarrspel och bländande munspelstoner lyfter de låtarna mot nya små moln på himmelen.

Åsa Gustafsson – sång, munspel, vissla 
Ulf Dernevik – gitarr

www.myspace.com/asagustafsson
www.myspace.com/ulfdernevik

   

  Navid & Gudarna
Emrik & Fabbe
Henrik Wallgren & Gröna Jätten
Jenny Willén
Dan Viktor
My Engström Rehnman
Flamman
Nordlund-de Heney
Loke
Kung Fu
Good ol' boys
Idiotteatern
Surreal Lovers
Tetra
Guds Clown
Maud Lindström
Vidya
Nordström 8
Alliansen
Harriet
Chop Chop
Per Umaerus
Edvin Edvinsson
Mauritz Tistelö
Dahlkvistska Kapellet
Varma okända tårar
#bob#
Ana Martina
Christian Munthe & Martin Öhman
La Anna
Gran
Kiriaki & Livet
KG Malm
Meze
My Closest Friend
el KAJ trio,
Josefin & Pär,
Ib Hanssen,
Dernevik*Nord,
Ida Olsson och
Popcorn#5